Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti odao je počast u znak sećanja na bivšeg poslanika Skupštine Kosova, Ali Lajçi

30 aprila, 2024

Priština, 30. april 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, zajedno sa ministrom Odbrane, Ejupom Maqedoncijem, ministarkom Industrije, Preduzetništva i Trgovine, Rozetom Hajdari, ministrom Zdravlja, Arbenom Vitijom, ministrom Unutrašnjih Poslova, Xhelalom Sveçlom i ministrom Poljoprivrede, Šumarstva i Ruralnog Razvoja, Fatonom Pecijem odali su danas počast u prostorijama Skupštine Kosova, pored kovčega bivšeg poslanika Skupštine Kosova, i bivšeg gradonačelnika Peći, Alije Lajçija.

Sećajući se života i rada Alije Lajçija, premijer Kurti je u knjizi žalosti napisao da je od mladosti bio odan nacionalnom pitanju, učeći nas kako se voli domovina.

„Od rane mladosti nije prestao da se bavi nacionalnim pitanjem. Trudio se mnogo. Mnogo je patio. Naučio nas je kako da čuvamo zemlju radom i zalaganjem, u bitkama sa žrtvovanjem. Zauvek nam se smeši sa fotografije, zauvek nas inspiriše na putu slobode, pravde i jednakosti.

Priklanjam se sa čežnjom za Baca Ali, gradonačelnikom Peći i republičkim poslanikom Alijem Lajçijem!“, napisao je premijer Kurti.

Rođen 3. januara 1955. godine u Malaj, Rugova, Ali Lajçi je tokom svog života bio politički aktivan. Posle rata na Kosovu, Ali Lajçi je bio gradonačelnik opštine Peć od 2001. do 2007. godine. Nakon toga je izabran za poslanika u Skupštini Kosova. Ali Lajçi je takođe bio jedan od potpisnika Deklaracije o Nezavisnosti Kosova, 17. februara 2008. godine.

 

Last modified: 30 априла, 2024

Comments are closed.