Zyra e Kryeministrit

Premijera Kurtija dočekao je predsednik Bugarske, Rumen Radev

22 aprila, 2024

U Sofiji, Bugarska, Premijera Republike Kosovo, Albina Kurtija dočekao je i Predsednik Bugarske, Rumen Radev, sa kojim je održao bilateralni sastanak posle onog kojeg su imali zajedno u glavnom gradu Republike Kosovo decembra prošle godine.

Premijer Kurti je drugi sastanak u roku od četiri meseca opisao kao dokaz dobrih odnosa, dok je istakao značaj ovako čestih susreta za bilateralne odnose. On je zahvalio  Bugarskoj na podršci u ključnim periodima za zemlju i naš narod, na kontinuiranoj podršci naše države u njenom članstvu u međunarodnim organizacijama, uključujući  Savet Evrope nedavno, za blisku regionalnu saradnju i za njen doprinos regionalnoj bezbednosti kao članica NATO-a.

Razgovarano je o ekonomskim odnosima dve zemlje, mogućnostima koje su pred nama za njihovo produbljivanje i jačanje, kao i o bezbednosti kontinenta i regiona pred izazovima vremena. Razgovarali su takođe i o oblasti odbrane gde se ove godine očekuje da ministar Odbrane Republike Kosovo i ministar Odbrane Republike Bugarske potpišu Sporazum o Saradnji.

U okviru Kosovsko-Bugarske privredne komore, koja je osnovana prošle godine, ove godine je planirano organizovanje ekonomskog foruma za privredu sa ciljem podsticanja stranih investicija i trgovinske razmene.

Last modified: 22 априла, 2024

Comments are closed.

×