Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti obišao radove na projektu „Proširenjenacionalnog puta N-9“, segment Kijevo-Dolc

19 aprila, 2024

Glarevo, Klina, 19. april 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti posetio je ovogprepodneva početak radova na proširenju nacionalnog puta N-9, deonica Kijevo-Dolc.

Dok je prvi lot ovog segmenta puta na ponovnom tenderu, premijer Kurti je, prilikom upoznavanja sa poslovođom inadzornikom završenih radova, izrazio zadovoljstvo zboginauguracije lotova 2, 3 i 4, u dužini od skoro 11 kilometara, ukupne vrednosti manje od 21 milion evra.

On je vlasniku, rukovodiocima i radnicima poželeo dobar rad nazajedničkom radu na veoma važnoj infrastrukturnoj arteriji kojapovezuje glavni grad sa zapadnim delom naše Republike.

Osim toga, ministar Životne Sredine, Prostornog Planiranja iInfrastrukture, Liburn Aliu je izjavio da se za projekte koji se razvijaju u okviru ovog mandata, važnost pridaje kvalitetuprojekata od faze projektovanja, do faze realizacije projekta iradova, kao i o pitanjima  o eksproprijaciji na vreme.

U međuvremenu, zamenik ministra za Životnu Sredinu, Prostorno Planiranje i Infrastrukturu, Hysen Durmishi, izrazio je uverenje za efikasnu realizaciju tri lota ovog segmenta puta.

„Postoje tri lota sa rokovima za završetak, najduži rok je 460 dana za najveći lot, ali s obzirom na posvećenost i kompanija ispoljnog nadzora koji smo ugovorili, uveren sam da ćemo to uraditi i pre ovog roka za sva tri lota“, rekao je on.

Da izbliza vide početak ovog projekta, zajedno sa premijeromKurtijem bili su ministar Životne Sredine, Prostornog Planiranjai Infrastrukture, Liburn Aliu, njegov zamenik Hysen Durmishi, ministar Administracije i Lokalne Samouprave, Elbert Krasniqi izamenik ministarke Obrazovanja, Nauke, Tehnologija iInovacije, Taulant Kelmendi.

Posle segmenta Kijevo Dolc, dolazi segment Dolc-Zahaq, zakoji će tenderski proces biti otvoren u maju.

Cela izjava premijera Kurtija:

Ovde smo zajedno sa ministrom za Životnu Sredinu, ProstornoPlaniranje i Infrastrukturu, Liburnom Aliuom, sa njegovimzamenikom, Hysenom Durmishijem, sa ministromAdministracije, Lokalne Samouprave, Elbertom Krasniqijem, sazamenikom ministarke Obrazovanja, Nauke, Tehnologije iInovacija, Taulantom Kelmendijem, na nacionalnom putu N9, koji vodi do Peći, i koji se proširuje.

Otvaramo početak radova za 3 lota, 2, 3 i 4, koji ukupno, kakome je obavestio ministar Liburn Aliju, imaju dužinu od 10,9kilometara, sa ukupnim troškovima manjim od 21 milion evra.

U međuvremenu, za sledeći segment posle ovog Kijevo-Dolcdolazi Dolc-Zahaq, za koji će tenderski proces biti otvoren u narednih mesec dana, odnosno u maju. U međuvremenu, za prvilot, Telo za Razmatranje Nabavki, TRN, ga je svojom odlukomvratilo na ponovno nadmetanje, tako da je on odložen zanekoliko vremena. Za lotove 2,3,4, skoro 11 kilometara, zamanje od 21 milion evra, veoma smo srećni što ih danas svezajedno svečano otvaramo, a posebno mi je bilo drago kada smobili obavešteni da ćemo imati poslovođu, ali imaćemo inadzornike za obavljeni posao.

Zahvaljujem se ministru Aliuu, njegovo zameniku Durmishijui kompaniji koja radi ove radove kao i onoj koja će ihnadgledati.

I vlasniku, i menadžerima i radnicima želim dobar rad i uspeh u ovom zajedničkom preduzeću za veoma važnu infrastrukturnuarteriju koja povezuje glavni grad sa zapadnim delom našeRepublike.

Hvala vam. Čestitam! Živeli svima!

Last modified: 19 априла, 2024

Comments are closed.

×