Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti je poželeo dobrodošlicu novom ambasadoru Ujedinjenog Kraljevstva, Jonathan Hargreaves

6 marta, 2024


Priština, 06. mart 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti primio je novog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva, Jonathana Hargreavsa na prvom zvaničnom sastanku nakon predaje akreditivnih pisama.

Premijer je čestitao ambasadoru Hargreavsu na novom zadatku, poželevši mu uspeh i ponudio mu saradnju Kancelarije premijera na unapređenju bilateralnih odnosa između Republike Kosovo i Ujedinjenog Kraljevstva.

Premijer je rekao da je Ujedinjeno Kraljevstvo prijatelj i saveznik Republike Kosovo i da smo zahvalni na velikom doprinosu Ujedinjenog Kraljevstva oslobođenju, nezavisnosti i razvoju Kosova, ističući odlične bilateralne odnose i čvrste veze između naša dva naroda.

Premijer je takođe zahvalio ambasadoru Hargreavsu na doprinosu Ujedinjenog Kraljevstva bezbednosti Kosova kroz misiju NATO-a i istakao značaj posete sekretara spoljnih poslova Davida Camerona Kosovu početkom ove godine i jasnih poruka o bezbednosti i miru.

Govoreći o demokratskom i ekonomskom napretku Kosova, premijer je istakao značaj napredovanja ka punopravnom članstvu u Savetu Evrope, NATO-u i Evropskoj Uniji i podršku Ujedinjenog Kraljevstva u tom pogledu.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnim temama i utiscima iz nedavne premijerove posete Velikoj Britaniji i Irskoj, kao i posete u Severnoj Irskoj.

 

Last modified: 7 марта, 2024

Comments are closed.

×