Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti nakon odavanja počasti u Memorijalnom Kompleksu „Adem Jashari“: Uvek i zauvek smo zahvalni Jasharima

6 marta, 2024

Prekaz, 06. mart 2023

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, zajedno sa predsednicom zemlje Vjosom Osmani Sadriu, predsednikom Skupštine Glaukom Konjufcom i članovima vladinog kabineta, odao je danas počast u Memorijalnom Kompleksu „Adem Jashari“ u Prekazu, u okviru aktivnosti u čast 26. godišnjice Epa Oslobodilačke Vojske Kosova.
Premijer Kurti je rekao da se u herojskom i istorijskom Prekazu ponovo vraćamo, da se sećamo i obeležavamo cenu i korene slobode koju imamo.

„Svi i svako treba da dođe na ovo mesto, da ne zaboravimo i da ne skrenemo. Da ne zaboravimo prošlost i da ne skrenemo ka budućnosti“, rekao je on.

Visoko ceneći požrtvovanost, samožrtvovanje i nesebičnost Jasharevih, premijer Kurti je rekao da je Ep Oslobodilačke Vojske u osnovi oslobođenja naše zemlje i da predstavlja i bol i ponos, ali i veru i nadu za našu zemlju i narod.

Slava Vrhovnom Komandantu Ademu Jashariju, porodici Jashari, Oslobodilačkoj Vojsci Kosova i svim narodnim palim borcima!

Nakon odavanja počasti, premijer Kurti je zajedno sa predsednicom Osmani-Sadriu, predsednikom Skupštine Konjufcom i ministrima vlade posetio porodicu Jashari gde ih je primio Rifat Jashari.

Cela izjava Premijera Kurtija:

U herojskom i istorijskom Prekazu se ponovo vraćamo, da se setimo i obeležimo cenu i korene slobode koju imamo.

Svako i svi treba da dođu na ovo mesto, da ne zaboravimo i da ne skrenemo. Da ne zaboravimo prošlost i da ne skrenemo ka budućnosti.

Sama požrtvovanost,samožrtvovanje i samoodricanje Jasharevih, je Ep Oslobodilačke Vojske u temeljima oslobođenja naše zemlje, koja predstavlja i bol i ponos, ali i veru i nadu za našu zemlju i narod.
Sa naklonom poštovanja i osećanjem divljenja, uvek smo i zauvek zahvalni Jasharima.

Slava Vrhovnom Komandantu Ademu Jashariju, porodici Jashari, Oslobodilačkoj Vojsci Kosova i svim narodnim palim borcima!

Last modified: 6 марта, 2024

Comments are closed.

×