Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti se sastao sa predstavnicima Udruženja Političkih Zatvorenika Kosova

20 februara, 2024

Priština, 20. februar 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti primio je danas na sastanku predstavnike Udruženja Političkih Zatvorenika Kosova.

Istaknut je značaj dokumentacije u službi kolektivnog sećanja, kao i pravde za političko ugnjetavanje i učinjeno nasilje nad albanskim političkim aktivistima i intelektualcima posvećenim političkim pravima, samoopredeljenju, oslobođenju i Republici Kosovo.

Govorilo se o mogućnostima dokumentacije kojom bi se dokazala istina o fizičkoj torturi i psihičkom pritisku zločinačkog režima Srbije na hiljade albanskih zatvorenika. Ističući masakr političkih zatvorenika u zatvoru Dubrava, rečeno je da iako su preživeli zatvorenici ispričali priču o masakru uz imena počinilaca ovog ratnog zločina, počinioci još uvek nisu privedeni pravdi, uprkos svedočenjima i svedocima.

Na zajedničkom sastanku sa predsednikom Udruženja Političkih Zatvorenika Kosova, Shefkijem Sadikuom i predstavnicima Meriman Brahom, Hydajetom Hysenijem, Xhemajlom Planom i Xhevatom Bislimijem razgovarano je o mogućim oblicima podrške UPZK i njenom jačanju.

Last modified: 21 фебруара, 2024

Comments are closed.