Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti učestvovao u polaganju kamena temeljca Rezidencijalnog Centra za stara lica u Opštini Podujevo

26 januara, 2024

Podujevo, 26. januar 2024

Tokom aktivnosti koje je danas sproveo, Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti učestvovao je u polaganju kamena temeljca projekta Rezidencijalnog Centra za stara lica. Tamo ga je pratio ministar Kulture, Omladine i Sporta, Hajrulla Çeku, zajedno sa gradonačelnikom Podujeva, Shpejtimom Bulliqijem i humanistom, Halilom Kastratijem.
Sa površinom od oko 2700 kvadratnih metara, ovaj Rezidencijalni Centar za stara lica imaće mesto za spavanje, park, fizioterapiju, ali i primarnu zdravstvenu zaštitu koja im je potrebna.

Premijer Kurti je rekao da će ovaj centar pomoći starima da imaju pogodan prostor za boravak, kao i da će ovaj centar biti moderan u svakom pogledu, sa veoma dobrim uslovima za one starije koji će ovde uživati u svojoj starosti.

U međuvremenu, predsednik Udruženja „Siročadi Balkana“ Halil Kastrati, rekao je da ovaj projekat dolazi nakon istinske saradnje „Siročadi Balkana“ i Opštine Podujevo, zahvalivši premijeru Kurtiju, gradonačelniku Bulliqiju i svim učesnicima.

S druge strane, predsednik opštine Podujevo, Shpejtim Bulliqi rekao je da je ovim projektom došlo vreme da se razmisli o kategoriji starih, koji će kroz ovaj centar, njih oko 100 dnevno, imati priliku da dobijamo usluge dok je obećao da ćemo biti blizu svih onih projekata koje smatramo važnim za naše građane.

Ovom događaju, zajedno sa premijerom Kurtijem, prisustvovali su gradonačelnik opštine Suve Reke, Bali Muharremi, poslanici i druge važne ličnosti.

Za realizaciju ovog centra opština je izdvojila oko 530.000 evra, a dva miliona evra je izdvojilo Udruženje „Siročadi Balkana”.

Cela izjava Premijera Kurtija:

Ovde smo zajedno sa gradonačelnikom Opštine Podujevo, Shpejtimom Bulliqijem i istaknutim društvenim aktivistom Halilom Kastratijom, da položimo kamen temeljac Rezidencijalnog Centra za stara lica, koji će imati površinu od oko 2700 kvadratnih metara, 530 hiljada evra investicija od države, od strane opštine, dok je investicija Organizacije „Siročadi Balkana“ 2 miliona evra.

Ovaj Rezidencijalni Centar za stara lica imaće mesto sa spavanje, imaće park, imaće fizioterapiju, ali imaće i primarnu zdravstvenu zaštitu, tako da će u svakom pogledu biti moderan sa veoma dobrim uslovima za one starije koji će ovde uživati u svojoj starosti.

Ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Halilu Kastratiju, zahvaljujem se Opštini Podujevo i zahvaljujem svim ovim aktivistima i ličnostima koji su ovde sa nama na ovoj inauguraciji.

Danas je ovde i gradonačelnik opštine Suva Reka, Bali Muharremi, takođe čika Kadri, Kadri Balaj, imamo komandanta Remija, Rrustema Mustafia i imamo poslanike Floreta Zejnullahu i Vendenis Lahu, zahvaljujem im se svima što su bili deo ovog događaja zajedno sa radnicima ove inauguracije, za ovaj Rezidencijalni Centar za stara lica.

Moramo da brinemo o svim slojevima stanovništva, moramo da brinemo o svim uzrastima u našoj zemlji i rekao bih da kao što brinemo o deci, treba da brinemo i o starima jer su oni mnogo doprineli našoj zemlji i zaslužuju dostojanstvenu starost.

Hvala Halil,

Hvala Shpejtim.

Last modified: 26 јануара, 2024

Comments are closed.

×