Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti je poželeo dobrodošlicu američkom ambasadoru Hovenieru i direktorki za Pitanja Centralne i Južne Evrope u DASh-u, Colleni Hyland

15 decembra, 2023

Priština, 15. decembar 2023

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, započeo je današnje sastanke sa američkim ambasadorom Jeffreyom Hovenirom i direktorkom za poslove Centralne i Južne Evrope u Stejt Departmentu SAD, Collen Hyland, kojoj je poželeo dobrodošlicu na Kosovo.

Zajedno su razgovarali o snažnim bilateralnim odnosima naših zemalja, saradnji u mnogim oblastima, te temama i pitanjima koja nas očekuju do kraja ove godine i naredne godine. Jedno od njih je bilo pitanje procesa konverzije registarskih tablica, od čega je do sada preko 4.200 građana kosovskih Srba koristilo vladine finansijske olakšice za registraciju automobila sa registarskim tablicama RKS.

Premijer Kurti zahvalio je ambasadoru Hovenieru i Sjedinjenim Američkim Državama na bliskoj saradnji i kontinuiranoj podršci tokom cele godine. Ova godina je, pored razvoja i napretka, bila i izazovna, posebno u bezbednosnom smislu zbog agresivnog ponašanja Srbije i njenim kriminalnim strukturama prema Kosovu, koju su se pratile tenzijama, napadima na pripadnike KFOR-a, lokalnih institucija i novinara u četiri opštine u sever, kidnapovanje trojice kosovskih policajaca na našoj teritoriji i teroristički napad paravojnih snaga 24. septembra u Banjskoj u Zvečanima, gde je ubijen policijski narednik, sada heroj Kosova, Afrim Bunjaku.

Last modified: 15 децембра, 2023

Comments are closed.

×