Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti je dobro dočekao direktorku Nacionalnog Demokratskog Instituta (NDI), Nancy Soderberg

7 decembra, 2023

Priština, 7. decembar 2023

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, je dobro dočekao direktorku Nacionalnog Demokratskog Instituta (NDI) Nancy Soderberg.

Na narednom sastanku razgovaralo se o aktuelnim temama, kraju 2023. godine i zajedničkim planovima i pripremama za narednu godinu.

U okviru aktuelnih tema govorilo se o postupanju Vlade sa fokusom na nevećinske zajednice. Naglašeno je da će sa budžetom za 2024. ministarstvo za Zjednice i Povratak biti ministarstvo sa najvećim povećanjem budžeta, nakon Ministarstva Kulture, Omladine i Sporta, koja zbog organizacije Mediteranskih igara 2030. ima veće izdvajanje iz budžeta.

Vlada je ove godine po prvi put izdvojila poseban fond, u iznosu od tri miliona evra, za nevećinske zajednice, kojim je finansirano 259 grantova za poljoprivrednike, start-ups i nevladine organizacije u cilju promocije zapošljavanja kod ovih zajednica. Pored toga, budžet od dva miliona evra izdvojen je za obnovu i izgradnju kuća nevećinskih zajednica u opštinama, čiji se programski nastavak očekuje i u narednoj godini.

Premijer Kurti je izrazio zahvalnost na dobroj i bliskoj saradnji sa NDI tokom ove godine i svih ovih godina, ceneći njegovu aktivnu ulogu i kontinuirani doprinos demokratizaciji političkih partija i povećanju transparentnosti i institucionalne odgovornosti.

Last modified: 7 децембра, 2023

Comments are closed.