Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti posetio je fabriku „Koshi Group – LLC“ u Prizrenu, korisnicu mere 2.1

27 novembra, 2023

Prizren, 27. novembar 2023

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, posetio je danas fabriku „Koshi Group – LLC“ u Prizrenu.
On je razgovarao sa vlasnikom ove kompanije, Shkamb Koshi, koji je živeo 25 godina u Italiji, i koji sada živi i proizvodi na Kosovu i izvozi u 15 različitih zemalja širom sveta.

Njegova kompanija se bavi delovima proizvedenih od karbonskih vlakana koji su lagani u težini i mehanički izdržljivi, posebno korisni za brza vozila i glisere.

„Ima oko 70 radnika i ceo ovaj proces može da objasni vlasnik i tvorac ove moderne tehnologije, Shkamb Koshi, koji mi je pokazao kako delovi i za brza vozila poput Alfa Romea i za čamce do 10 metara dužine i sa brzinom od 150 kilometara na sat, se proizvode od karbonskih vlakana, to je tehnologija koja sve više osvaja tržište u svetu, posebno kada su u pitanju stvari koje imaju veliku težinu, koje razvijaju velike brzine ili koje su skupe“, rekao je premijer Kurti.

Zahvalio mu je na radu i doprinosu, ceneći ga zbog njegove kompanije, rada u tehnološkom inženjerstvu i upoznavanja s najnovijim naučnim otkrićima u vezi sa karbonskim vlaknima.

Ovo je bila sledeća poseta premijera Kurtija preduzećima, fabrikama i kompanijama širom zemlje. Vlada Republike Kosovo nastavlja da ostaje posvećena podršci lokalnim preduzećima, kontinuirano i kroz različite pakete finansijske podrške.

U ovoj poseti, premijer Kurti je bio u pratnji ministra Kulture, Omladine i Sporta Hajrulla Çekua i poslanika Skupštine Republike Kosovo iz redova pokreta VETËVENDOSJE!, Arbër Rexhaj i Artan Abrashi.

Izjava premijera Kurtija sa posete:

Bilo je zadovoljstvo posetiti fabriku „Koshi Group“ i videti proces proizvodnje. Radi oko 70 radnika i ceo ovaj proces može da objasni vlasnik i tvorac ove moderne tehnologije, Shkamb Koshi, koji mi je pokazao kako delovi za brza vozila kao što je Alfa Romeo i za čamce do 10 metara dužine i veće brzine od 150 kilometara na sat, se proizvode od karbonskih vlakana , to je tehnologija koja sve više osvaja tržište u svetu, posebno kada su u pitanju stvari koje imaju veliku težinu, koje razvijaju velike brzine ili koje su skupe. Na ovaj način, to povećava izdržljivost, ali u isto vreme smanjuje težinu. Zato puno hvala Shkamb za ovaj posao koji radite i za ove ideje koje su patentirane u SAD-u. Dakle, nije vlasnik samo onaj koji poseduje posao, već je vlasnik i onaj koji tamo radi na inženjeringu tehnologije takođe , čitajući o najnovijim znanstvenim otkrićima u vezi s karbonskim vlaknima.

Hvala.

Last modified: 28 новембра, 2023

Comments are closed.