Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bislimi je primio na sastanku stručnjakinju ECOSOC-a, Lamiu Moubayed Bissat

22 novembra, 2023

Priština, 22. novembar 2023

Prvi zamenik premijera za Evropske Integracije, Razvoj i Dijalog Republike Kosovo, Besnik Bislimi, primio je na sastanku stručnjakinju ECOSOC-a, ujedno i Direktorku Libanskog Finansijskog Instituta, Lamiu Moubayed Bissat.

Stručnjakinja Bissat je izrazila zadovoljstvo što se nalazi na Kosovu i što više uči o istoriji i razvoju naše zemlje. Ona je na Kosovu povodom konferencije “KosovaPar2023” na kojoj se govori o budućnosti javne uprave, njenoj fleksibilnosti, stabilnosti i digitalizaciji, koju organizuje Ministarstvo Unutrašnjih Poslova.

Zamenik premijera Bislimi je naglasio da je reforma javne uprave prioritet naše Vlade. Gđa. Bissat je cenila ovo opredjeljenje Vlade, rekavši da reforma javne uprave kao prioritet nije nešto što često primećujemo u različitim zemljama, stoga je za svaku pohvalu.

Dalje, zamenik premijera Bislimi je govorio o ekonomskim politikama i inicijativama koje je preduzela Vlada Republike Kosovo, sa ciljem smanjenja nejednakosti i jednake raspodele.

Zahvalivši joj se na poseti i njenim ohrabrujućim rečima, zamenik premijera Bislimi je poželeo stručnjakinji Bissatu produktivan boravak na Kosovu. S druge strane, ona je izrazila divljenje za posao koji se radi i spremnost za dalju saradnju.

Last modified: 23 новембра, 2023

Comments are closed.

×