Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bislimi primio je ambasadora Republike Turske Sabrija Tunča Angilija

13 marta, 2023


Priština, 13.03.2023

Na prvom zvaničnom sastanku sa novim ambasadorom Republike Turske na Kosovu, Sabri Tunc Angilijem, prvi zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Republike Kosovo, Besnik Bislimi, poželeo je ambasadoru dobrodošlicu i uspeh u njegovoj dužnosti, ističući odlične odnose saradnje između Kosova i Turske.

Ambasador je izrazio zahvalnost na gostoprimstvu na Kosovu i istakao duboku zahvalnost za pomoć i solidarnost koja je stigla iz Republike Kosovo turskom narodu povodom snažnog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

Na ovom sastanku razgovarano je o mogućnostima produbljivanja bilateralnih odnosa, posebno u privredi, gde postoji veliki potencijal za povećanje saradnje naše dve zemlje.

Zamenik premijera Bislimi je takođe govorio o strateškim ciljevima Kosova, kao što su članstvo u Savetu Evrope, put ka Evropskoj uniji, završetak procesa liberalizacije viznog režima i apliciranje za Partnerstvo za mir u NATO.

Strane su istakle značaj i potrebu za stabilnošću, mirom i bezbednošću u regionu Zapadnog Balkana, a razgovarano je i o procesu dijaloga.

 

Last modified: 13 марта, 2023

Comments are closed.

×