Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti dočekao je zamenika pomoćnika za politička pitanja i bezbednosnu politiku generalnog sekretara NATO-a Havijera Kolomine

14 februara, 2023

Priština, 14.02.2023

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti primio je danas u svojoj kancelariji zamenika pomoćnika za politička pitanja i bezbednosnu politiku generalnog sekretara NATO-a Havijera Kolominu.
Premijer Kurti se najpre zahvalio g. Kolomini za kontinuiranu podršku NATO-a Kosovu kao i doprinos očuvanju mira i bezbednosti na Zapadnom Balkanu.

On je g. Kolominu informisao o bezbednosnoj situaciji u zemlji, o nastojanju institucija zemlje za članstvo u Evropskoj uniji i NATO, kao i rešenosti Vlade Kosova da se bori protiv korupcije i organizovanog kriminala na celoj teritoriji Kosova.
Premijer Kurti je takođe istakao posvećenost vlade razvoju odbrambenih i bezbednosnih kapaciteta, kao i volju da doprinese miru i bezbednosti u svetu, sa NATO-om i partnerima.
U susretu sa g. Kolomina i njegovom timu, premijer Albin Kurti bio je u pratnji pukovnika Kosovskih bezbednosnih snaga Ejupa Maqedoncija.

Last modified: 15 фебруара, 2023

Comments are closed.

×