Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti dočekao je članove Komisije za evropske integracije Skupštine Albanije

14 februara, 2023

Priština, 14.02.2023

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti dočekao je delegaciju Komisije za evropske integracije Parlamenta Albanije, koju je predvodila predsednica ove komisije Jorida Tabaku, a koju su činile činili poslanici Socijalističke partije, Demokratske partije i Partija slobode. Delegaciju je pratio i ambasador Albanije na Kosovu Qemal Minxhozi.

Na sastanku se razgovaralo o značaju saradnje Kosova i Albanije u oblasti evropskih integracija i spoljne politike i stalnoj potrebi za koordinacijom i saradnjom.

Delegacija je dala punu podršku aplikaciji Kosova Evropskoj uniji, podnetoj u decembru prošle godine, i Savetu Evrope, podnetoj u maju 2022. godine.

Razgovarano je i o bliskim odnosima dve zemlje i bliskoj međuinstitucionalnoj komunikaciji, kao i o primeni bilateralnih sporazuma, sa akcentom na oblast ekonomije i trgovinske razmene.

Gđ. Tabaku je, u ime delegacije, čestitala premijeru Kurtiju 15. godišnjicu nezavisnosti Kosova. Premijer Kurti se zahvalio poslanicima na poseti, dosadašnjoj saradnji i na spremnosti da se učini još više u službi produbljivanja odnosa između Kosova i Albanije.

Ova delegacija koju čine Jorida Tabaku, Flutura Açka, Kreshnik Çolaku, poslanici iz Demokratske partije, Etilda Gjonaj, Gerta Duraku, Lavdrim Krrashi, poslanici iz Socijalističke partije i Erisa Xhixho , poslanica iz Partije slobode , boravi na Kosovu gde održava sastanke sa predstavnicima institucija i političkim liderima.

Last modified: 14 фебруара, 2023

Comments are closed.

×