Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti nakon posete preduzeću “Liri” u Prizrenu: Stojimo uz proizvođače

6 februara, 2023

Prizren, 6. februar 2023

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, zajedno sa ministrom finansija, rada i transfera, Hekuran Muratijem i šefom kabineta premijera, Luanom Dalipijem, posetio je danas preduzeće „Liri“ u Prizrenu. Tamo ih je dočekao vlasnik ovog preduzeća Liridon Kalanderi koji ih je upoznao sa prostorijama ove fabrike u kojoj se prerađuju i proizvode slatkiši.

Nakon sastanka, premijer je izrazio čast što je danas bio u ovom preduzeću, koje je poznato širom Kosova po keksu, dečijim kolačićma i ne samo. „Pratio sam rad i razvoj fabrike „Liri“ više od decenije i mogu reći da su proizvodi ove fabrike visokog kvaliteta i da sve više postaju deo trpeza građana naše zemlje“, rekao je on.

Razgovaralo se i sa radnicima i sa vlasnicima o prednostima mera Paketa za privredni preporod 2.1 i 2.4 koje su uticale na povećanje proizvodnje, a time i na razvoj ovog značajnog posla.

Premijer je dalje rekao da Vlada Republike Kosovo stoji uz proizvođače i želi da imaju što više uspeha kako bi povećali rezultate postignute od povećanja privatnog biznisa, proizvodnih preduzeća kao što je fabrika „Liri“, jer se sa jedne strane povećava doprinos budžetu Republike Kosovo a sa druge strane smanjuje nezaposlenost na Kosovu.

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati rekao je da je tokom ove posete bilo reči i o šemi garancija zapošljavanja za mlade i platformi superpuna (superposao) koja je danas pokrenuta, a koju su pozdravili rukovodioci fabrike.
Fabrika “Liri” ima više od 220 radnika kojom prilikom je broj radnika u proizvodnji 8 puta veći nego u administraciji.

Poseti i sastancima prisustvovala su i dva poslanika Poslaničke grupe Pokreta VETËVENDOSJE! iz opštine Prizren, Artan Abrashi i Arbër Rexhaj.

Izjava premijera Kurtija medijima:

Velika nam je čast što smo danas ovde u fabrici “Liri”. Fabrika koja je poznata širom Kosova po kolačićima, keksu za decu i ne samo. Više od decenije pratim rad i razvoj fabrike “Liri” i mogu reći da su proizvodi ove fabrike visokog kvaliteta i da sve više postaju deo trpeza građana naše zemlje. Ovom prilikom razgovarali smo i sa radnicima i sa vlasnicima o prednostima mera Paketa za privredni preporod 2.1 i 2.4 koje su uticale na povećanje proizvodnje, a time i na razvoj ovog značajnog posla.

Vlada Republike Kosovo stoji uz proizvođače i želi da imaju što više uspeha kako bi povećali svoje rezultate i dostignuća. Od povećanja privatnog biznisa, proizvodnih preduzeća kao što je fabrika „Liri“, sa jedne strane se povećava doprinos budžetu Republike Kosovo a sa druge strane smanjuje se nezaposlenost na Kosovu.

Broj radnika u ovoj fabrici je premašio 220, u tom slučaju ima 8 puta više radnika u proizvodnji nego u administraciji i želim Vam dalji uspeh i hvala Vam puno na dobrom i kvalitetnom poslu koji radite.

Last modified: 8 фебруара, 2023

Comments are closed.

×