Zyra e Kryeministrit

Održan Samit investitora, premijer Kurti poziva privatne kompanije da investiraju na Kosovu

16 januara, 2023

Cirih, 16. januar 2023

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti boravi u Švajcarskoj. Prvog dana, on je zajedno sa ministarkom ekonomije Artaneom Rizvanolijem, šefom osoblja Luanom Dalipijem, političkim savetnikom za informacionu tehnologiju, Lulëzonom Jagxhiuom i političkom savetnicom ministra životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, Geardom Demirajem je bio govornik na Samitu investitora u Cirihu, koji je organizovala Vlada Kosova.

Pred više od 60 preduzetnika i menadžera različitih kompanija, u oblasti infrastrukture, životne sredine, energetike, proizvodnje i informacionih tehnologija, premijer Kurti i vladina delegacija su predstavili mogućnosti koje Kosovo pruža za strane investitore i investicije.

Prisutni su informisani o napretku u oblasti vladavine prava i institucionalne stabilnosti, fiskalnim politikama koje se sprovode u zemlji, vladinim investicionim planovima i karakteristikama radne snage na Kosovu.

Uzimajući u obzir pozitivne promene u poslednje dve godine i ponuđene povoljne uslove, premijer Kurti je pozvao švajcarske kompanije da investiraju na Kosovu.

Nakon uvodnih izlaganja, premijer Kurti je zajedno sa svojim savetnikom za informacionu tehnologiju, Lulëzonom Jagxhiuom, takođe bio deo panela za diskusiju na kojoj su detaljnije razmotrene specifičnosti i prednosti poslovanja na Kosovu.

Last modified: 17 јануара, 2023

Comments are closed.

×