Zyra e Kryeministrit

110 sednica Vlade

29 novembra, 2022

Priština, 29 novembra 2022

Vlada Republike Kosovo je održala redovnu sednicu, ovoga puta u elektronskoj formi, na kojoj je usvojena:

Odluka o produženju vanrednih mera u snabdevanju energijom, kako bi se situacija u potpunosti normalizovala u potrebnom obimu i trajanju za još 30 dana.

Odluka da se Skupštini Republike Kosovo predloži usvajanje Odluke o upućivanju Kontingenta Bezbednosnih snaga Kosova u inostranstvo, odnosno upućivanje u operaciju podrške miru, prema Sporazumu o sprovođenju, u vezi sa pripajenjem osoblja Bezbednosnih snaga Kosova Pešadijskoj kompaniji Roulment na Foklandskim ostrvima. Misija BSK-a će biti podrška miru na Foklandskim ostrvima i tokom ove misije se podleže sporazumu potpisanog sa Ujedinjenim Kraljevstvom. U ovu misiju biće poslato do 7 pripadnika BSK i ova misija može trajati do tri godine sa mogućnošću produženja. BSK u ovoj misiji biće pod komandom Oružanih snaga zemlje prijema a finansijski troškovi biće pokriveni iz budžeta Republike Kosovo.

Zahtev Ministarstva finansija, rada i transfera za štednju i izdvajanje u iznosu od 6.094.051,63 evra.

Zahtev Ministarstva finansija, rada i transfera za izdvajanje budžetskih sredstava od 7 miliona evra za sprovođenje tačke 1.4 i 1.6 Odluke br. 31/99 od 30.09.2022. godine, odnosno za jednokratne isplate za radnike javnih preduzeća i jednokratne isplate za studente i za sprovođenje Mere 2.1 – Subvencionisanje investicionih kredita iz Paketa za ekonomski oporavak.

Zahtev za davanje saglasnosti za dodelu budžetskih sredstava za pokriće nedostajućih sredstava u kategoriji rashoda „Plate i dodaci “ za mesec novembar 2022. godine.

Dopuna i izmena Odluke Vlade br. 15/96 od 14. septembra 2022. godine, za vršenje potrebnih izmena za izvršenje plata specijalizanata

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×