Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti nastavio sastanke sa predstavnicima privrede i društva u Baden-Württemberg

15 novembra, 2022

Na poziv Ekonomskog saveta Virtschaftsrat der CDU, premijer Republike Kosovo Albin Kurti je zajedno sa ambasadorom Kosova u Nemačkoj Farukom Ajetijem imao je radni ručak sa predstavnicima kompanija članica i političkih predstavnika na lokalnom i federalnom nivou. Tokom razgovora, premijer Kurti je, nakon predstavljanja mogućnosti koje Kosovo ima u poslovanju, pozvao prisutne da posete našu zemlju kako bi izbliza videli prednosti koje ona ima za strane investicije.

Virtschaftsrat der CDU je nemačko poslovno udruženje koje zastupa interese više od 11.000 malih i srednjih kompanija, kao i multinacionalnih kompanija.

Premijer Kurti je tokom dana posetio i fondaciju Baden-Württemberg Stiftung. Baden-Württemberg Stiftung je osnovana 2000. godine kao državna fondacija sa sedištem u Štutgartu. Njena Imovina iznosi oko 2,3 milijarde evra. Pod motom „Mi darujemo budućnost“, svake godine stavlja na raspolaganje između 35 i 40 miliona evra za dobrotvorne programe i projekte, što je čini jednom od najvećih fondacija privatnog prava u Nemačkoj. Premijer Kurti je sa prisutnima razgovarao o mogućnostima saradnje sa našom dijasporom u Baden-Württemberg kroz projekte iz oblasti nauke i obrazovanja.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×