Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bisljimi prisustvovao otvaranju međunarodnog sajma “Agrokos”

19 oktobra, 2022

Priština, 19.10.2022

Prvi potpredsednik Vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Republike Kosovo, Besnik Bisljimi, učestvovao je na otvaranju međunarodnog sajma „Agrokos“.

U svom govoru g. Bisjimi je rekao da prisustvo tolikog broja kompanija pokazuje reputaciju koju je ovaj sajam stekao ne samo na Kosovu, već I u regionu i na međunarodnom nivou.
Pošto je događaj takođe organizovan pod patronatom Kancelarije premijera Republike Kosovo, zamenik premijera Bisljimi je izrazio zadovoljstvo što će pomoći u promovisanju ovih inicijativa.

„Za nas nema većeg interesa nego da vidimo povećanje proizvodnje domaćih kompanija, povećanje njihovih kapaciteta i prodor na međunarodna tržišta, rekao je zamenik premijera Bislijmi.

Među prioritetima Vlade je orijentacija ka poljoprivredi i promocija poljoprivredno-prehrambenog sektora. Pored institucionalnih mehanizama, zaštita potrošača je još jedan naš prioritet. Istaknuto je da i pored angažovanja za poljoprivredu, moramo voditi računa da naše poljoprivredne proizvode kanališemo u one sektore koji imaju najveće kapacitete.

Događaji poput Agrokosa služe i za umrežavanje i uspostavljanje kontakata između kompanija iz zemlje i regiona. Vlada će nastaviti da sarađuje i promoviše ovakve međunarodne sajmove. Zamenik premijera Bisljimi je čestitao kompanijama koje učestvuju na sajmu i izrazio želju da u narednim godinama bude još veće učešće na ovakvim sajmovima.

Sajam Agrokos organizuje kompanija Ceo, i pod pokroviteljstvom Kancelarije premijera Republike Kosovo. Događaju je prisustvovao I ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci, diplomatske misije i visoki zvaničnici iz regiona.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×