Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti učestvovao je na Kongresu Partije evropskih socijalista

14 oktobra, 2022

Berlin, 14. oktobar 2022

Premijer Republike Kosovo Aljbin Kurti učestvovao je na 30. jubilarnom Kongresu Partije evropskih socijalista, PES Congres 2022.

Tokom jednodnevnog boravka u Berlinu, premijer Kurti je učestvovao na kongresnoj skupštini, sastao se sa drugim socijaldemokratskim liderima i političarima i učestvovao na zajedničkoj večeri.

Sa kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom, premijer Kurti je razgovarao o veoma dobrim bilateralnim odnosima Kosova i Nemačke, kao i o aktuelnim pitanjima.
Premijer je čestitao gospodinu Stefanu Lofvenu na novom položaju predsednika Partije evropskih socijalista i zahvalio se gospodinu Sergeju Staniševu na dosadašnjem doprinosu kao predsedniku PSE.

U susretu sa gospodinom Larsom Klingbajlom, koliderom Nemačke Socijaldemokratske partije, razgovarano je o povećanoj pažnji Nemačke prema regionu Zapadnog Balkana, kao io značaju regionalne saradnje u okviru Berlinskog procesa.

Na kraju, premijer je učestvovao na večeri lidera, gde se prigodnim govorom obratio šefovima država, evropskim komesarima, partijskim liderima i drugim učesnicima.

Na ovom kongresu socijaldemokratskih partija razgovaralo se o politikama kao odgovor na promene u međunarodnoj bezbednosti, rastu cena energenata i inflacije, krizi izazvanoj Covidom, klimatskim promenama i socijalnim izazovima u Evropi.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×