Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bislimi primio je šefa misije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta na Kosovu g. Agima Gašija

26 septembra, 2022

Priština, 26.09.202

Prvi zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Republike Kosovo, Besnik Bislimi, primio je šefa misije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta na Kosovu g. Agima Gašija , u pratnji g-đe. Martine Fave, koordinatorke za nestala lica i njihove porodice na Zapadnom Balkanu.
Centralna tema sastanka bilo je pitanje nasilno nestalih lica tokom rata na Kosovu, pri ćemu je zamenik premijera Bislimi ponovio posvećenost Vlade da kao prioritet postavi rasvetljavanje sudbine i mesta nalaska nestalih, uspostavljanje pravde i humanitarne hitnosti u vezi sa ovim pitanjem.
Ističući da je Kosovo i u Briselu pokrenulo pitanje nasilno nestalih lica, g. Bislimi se zahvalio Međunarodnom komitetu Crvenog krsta na kontinuiranoj podršci koju daje Vladi Kosova, na podršci porodicama nasilno nestalih lica i radu koji je obavljen u tom pravcu.

Na ovom sastanku, potpredsednik Vlade Bislimi je bio u pratnji g. Andina Hotija, predsedavajućeg Vladine komisije za nestala lica, ujedno i predsedavajući Delegacije za razgovore o pitanju nestalih lica.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×