Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti i ministar Murati posećuju kompaniju Rroni Fer, korisnika mere 2.1 Paketa za ekonomski oporavak

15 avgusta, 2022

Đakovica, 12. avgust 2022.

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti i ministar za finansije, rad i transfere, Hekuran Murati, posetili su danas fabriku za proizvodnju metala „Rroni Fer“ u Đakovici.

Rroni Fer je jedan od korisnika subvencija investicionih kredita, kao deo mere 2.1 Paketa za ekonomski oporvak. Kao rezultat pružene podrške, predmetna kompanija je uspela da proširi svoje proizvodne kapacitete švajcarskim i savremenim mašinama, koje garantuju kvalitet i povećanje proizvodnje.

Nakon posete, premijer Kurti je rekao da je kompanija Rroni Fer primer uspeha i uticaja mere 2.1 – Subvencionisanje investicionih kredita u razvoju kapaciteta proizvodnih biznisa i povećanju zaposlenosti u izvozu. On je dodao da je kompanija u poslednje dve godine utrostručila broj radnika, podigavši ga na 200, a planiraju da se taj trend nastavi i u budućnosti.

„Kroz Paket za ekonomski oporavak, Vlada Kosova je pomogla Roni Feru sa 360.000 evra. Ova kompanija izvozi u zemlje regiona i zapadne Evrope, što je njihov osnovni cilj. Trenutno je oko 50 % njihove proizvodnje za izvoz“, naglasio je premijer Kurti.

Ministar Murati je sa svoje strane rekao da je podrška domaćim proizvođačima veoma važna za ekonomski razvoj zemlje, te će Ministarstvo za finansije, rad i transfere nastaviti rad u ovom pravcu.

Na kraju, ponovo ističući uticaj podrške u povećanju kapaciteta njihove kompanije i unapređenju pozicije na tržištu, domaćini su se zahvalili premijeru Kurti i ministru Murati na njihovoj poseti i podršci Vlade.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×