Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti se sastaje sa čelnicima fondacije BESA, razgovaraju o dualnom sistemu obrazovanja

9 avgusta, 2022

Priština, 9. avgust 2022. godine

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, zajedno sa ministarkom Obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija, Arbërie Nagavci, sastao se danas sa predsednikom Fondacije BESA Anton Krasniqi i potpredsednikom ove fondacije Ilir Seferi.

Ovaj sastanak usledio je nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke, tehnologije i inovacija i BESA fondacije sa sedištem u Nemačkoj. Tokom sastanka, premijer Kurti je informisan o aktuelnim izazovima, aktivnostima koje se preduzimaju u okviru ove saradnje i o narednim koracima ka pokretanju dualnog obrazovanja u zemlji.

Predsednik fondacije BESA, Anton Krasniqi, informisao je premijera o potencijalnim profilima koji se mogu uključiti u okvir dualnog obrazovanja i o saradnji koju je ova fondacija ostvarila sa komorama i predstavništvima biznisa na Kosovu.

Na sastanku je bilo reči o završnim pripremama koje institucije vrše za početak u septembru ove godine sa pilotiranjem prva tri profila u okviru dualnog obrazovanja, to jest, frizera, kuvara i pomoćnika u restoranu. Naglašen je značaj posvećenosti institucija u promociji ovih profila kod studenata i privrede, kao i nastavka međusobne saradnje.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×