Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti primio je grčkog poslanika Andreasa Patsisa

5 Tetor, 2020

 

Priština, 5. oktobar 2020

Premijer Republike Kosovo Avdullah Hoti primio je danas grčkog poslanika Andreasa Patsisa, koji je takođe član Evropske narodne partije (EPP).

Ovom prilikom, premijer Hoti i poslanik Patsis razgovarali su o političkim zbivanjima u zemlji, upravljanju borbom protiv pandemije COVID-19, planu ekonomskog oporavka, konačnom procesu dijaloga između Republike Kosovo i Srbije, koji treba da se završi međusobnim priznanjem, kao i o jasnim težnjama Kosova za integracijom u evroatlantske strukture.

Premijer Hoti je takođe pohvalio dobre odnose Kosova i Grčke, kao i mogućnosti produbljivanja dalje saradnje dve zemlje, sa posebnim naglaskom na ekonomskom polju.

„Podržavajuća uloga Grčke na političkom putu naše zemlje, uglavnom u procesu integracije u evroatlantske strukture, kao i ekonomska saradnja između naše dve zemlje je veoma važna“, rekao je premijer Hoti.

Grčki poslanik Andreas Patsis je zahvalio premijeru Hotiju na prijemu i naglasio da Grčka nastavlja da podržava sve procese na Kosovu, aktivno podržavajući težnje naroda Kosova.

Last modified: 5 Tetor, 2020

Comments are closed.

×