Zyra e Kryeministrit

Zamenica premijera Redžepi primila je na sastanku potpredsednicu opštine Zvečan, Natašu Tomanić

March 13, 2024

Priština, 13.03.2024

Zamenica premijera Republike Kosovo za pitanja manjina i ljudska prava, Emilija Redžepi, primila je potredsednicu opštine Zvečan, gđu. Natašu Tomanić na razgovor o ključnim pitanjima koja utiču na lokalnu zajednicu.

Tema ovog sastanka bio je napad na imovinu potpredsednice Tomanić, koji je zamenica premijera Redžepi najoštrije osudila , nazvavši ga kukavičkim napadom na hrabru ženu koja samo želi da radi i živi u svojoj zemlji.

„Ovaj čin ne samo da je nepravedan već je i neprihvatljiv u društvu koje traži pravdu i solidarnost. Nasilju ne treba da bude mesto u našem društvu i zajedno se moramo odupreti svakom obliku nasilja“, rekla je ona.

Govoreći o projektima u ovoj opštini, zamenica premijera Redžepi je rekla da snažno podržava ključne projekte koji su od vitalnog značaja za sve građane opštine Zvečan. Preuređenje reke kao preventivna mera protiv oticanja i poplava dugoročno će uticati na bezbednost naših sugrađana. Izgradnja centralne pijace, autobuske stanice i taksi servisa kao i postavljanje prepreka za usporenje saobračaja u blizini škola, predstavljaju osnovne korake ka izgradnji održive i funkcionalne lokalne zajednice.

Takođe na ovom sastanku razgovarano je o značaju podrške sportskim aktivnostima, posebno zimskom turizmu i kampovanju, za koje je ocijenjeno da ne samo podstiču ekonomski razvoj, već pružaju nove mogućnosti za rekreaciju i saradnju između građana.

„Sport ima moć da ujedini i izgradi zajednicu, a stvaranje infrastrukture će podržati različite sportske aktivnosti i omogućiti jednak pristup za sve“, rekla je zamenica premijera Redžepi.

Zamenica premijera Redžepi je ovom prilikom rekla da će opština Zvečan imati snažnu podršku u realizaciji svih ovih inicijativa, radeći zajedno na stvaranju dobrih uslova za život svih građana, promovisanju razvoja opštine i zajedničkoj borbi protiv nasilja i nesigurnosti.

Last modified: March 14, 2024

Comments are closed.

×