Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti se sastao sa albanskim udruženjima i organizacijama u Sjedinjenim Američkim Državama

September 29, 2024

Njujork, 29. septembar 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, u pratnji zamenice premijera i ministarke Spoljnih poslova i dijaspore, Donike Gervalla Schwarz, zamenice ministarke Spoljnih poslova i dijaspore, Lize Gashi, i generalnog konzula Kosova u Njujorku, Blerima Reke, sastao se sinoć sa albanskim udruženjima i organizacijama koje deluju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom razgovora sa emigrantima, premijer Kurti ih je izbliza informisao o dostignućima i uspesima Kosova, ističući ekonomski, demokratski i društveni rast. On je dodao da je naša zemlja, sa progresivnom vladom, postavila platforme koje su obezbedile više novih radnih mesta, čak i kroz vladine inicijative kao što je platforma Superpuna.

On je takođe pomenuo podršku ženama i devojkama, zapošljavanju i razvoju njihovog poslovanja, dodajući važnost osnaživanja žena u društvu.

Dalje, premijer je govorio i o dostignućima u izvozu i investicijama, istakavši da je povećan državni budžet i da se ulaže u ključne sektore kao što su odbrana, obrazovanje, zdravstvo, poljoprivreda i tehnologija.

On je takođe istakao vladavinu prava i borbu protiv kriminala i korupcije. On je dodao da se na osnovu izveštaja međunarodnih organizacija dokazuje da je Kosovo napravilo važne korake u ekonomskom i demokratskom razvoju države.

Premijer Kurti je izrazio zahvalnost za doprinos i ulogu naših iseljenika u Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom razgovora, premijer je ponovio svoju volju i spremnost da radi rame uz rame sa dijasporom, za napredak i dalji razvoj Kosova.

Last modified: September 30, 2024

Comments are closed.