14.01.2022

Kryeministri Kurti priti në takim Kampionin Mbarëkombëtar Absolut në Bodybuilding Profesionist, Marin Meksi

Prishtinë, 14 janar 2022

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, së bashku me Zëvendësministren e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Daulina Osmani, priti në takim Kampionin Absolut Mbarëkombëtar në Bodybuilding dhe Fitness, z.Marin Meksi, njëherit diplomat me përvojë në misione diplomatike të Republikës së Shqipërisë.

Kryeministri Kurti e përgëzoi z.Meksi për të arriturat e tij në karrierën sportive e diplomatike në afirmimin e kombit shqiptar. Në veçanti, Kryeministri uroi për medaljen e artë të fituar në “IFBB Pro Diamond Cup” në kategorinë “Men’s Classic Bodybuilding up to 180cm”, garë e zhvilluar në muajin nëntor 2021, në Portugali.

Z.Meksi falënderoi Kryeministrin Kurti për këtë pritje, që pason dekorimin nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë me Urdhrin “Mjeshtër i Madh”. Ai përgëzoi kryeministrin për punën, siç tha, të jashtëzakonshme, që po bën Qeveria e Republikës së Kosovës.

Gjatë takimit u bisedua për bashkëpunimin e shkëlqyeshëm dhe sukseset e përbashkëta të federatave të Bodybuilding dhe Fitness të Shqipërisë dhe Kosovës dhe angazhimit në promovimin e sportit.

Po ashtu, Kryeministri Kurti shpalosi përkushtimin e qeverisë për zhvillimin e sportit në vend. Z.Kurti potencoi: “Përveç përkushtimit për konsolidimin e rezultateve sportive në arenën ndërkombëtare, me theks të veçantë jemi duke punuar në zhvillimin e konceptit të sportit për të gjithë”.

Për më tepër, ai shtoi: “Me dinamikën e jetesës në ditët e sotme dhe zhvillimin e ndikimin e teknologjisë, sporti është aktiviteti, përmes të cilit do të mundësojmë dhe sigurojmë zhvillimin e mirëqenies fizike, emocionale dhe mentale të shoqërisë tonë. Këtë synojmë ta bëjmë përmes ndërlidhjes së sportit me sistemin e arsimit në vendin tonë”.

U vlerësua bashkëpunimi ndërmjet Federatës së Bodybuilding dhe Fitnesit të Kosovës me Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe u theksua potenciali për arritje të sukseseve të reja në sport.

Zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Daulina Osmani, bëri të ditur se së bashku me Komitetin Olimpik të Kosovës, po punohet drejt funksionalizimit të strukturave të anti-dopingut në Kosovë, një autoritet, i cili i mungon sistemit të sportit në vendin tonë.

Në këtë takim të përbashkët morën pjesë edhe z.Arthur Bushati, Këshilltar në Ambasadën e Republikës së Shqipërisë në Prishtinë, z.Rando Kukeli, Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së Bodybuilding të Republikës së Shqipërisë, z. Esat Lata, President i Federatës së Bodybuilding dhe Fitness të Kosovës, z.Sabri Dragusha, Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së Bodybuilding dhe Fitness të Kosovës, z.Bedri Cahani, ish President i Federatës së Bodybuildingut të Kosovës dhe bashkëthemelues i Federatës së Shqipërisë si dhe z.Alban Hoti, bashkëpunëtor i Federatës së Bodybuilding dhe Fitness të Kosovës.