Zyra e Kryeministrit

Ministarka Tahiri putuje sutra u Brisel

6 Shtator, 2016

Priština, 6 sptembar  2016

Delegacija Republike Kosova, koju predvodi ministarka  za dijalog, Edita Tahiri, putuje sutra u Brisel da učestvuje  na sastanku o pitanju slobode kretanja, odnosno reciprocitetu u registarskim tablicama vozila koo  što je  predviđeno  u sporazumu o  slobodnom  kretanju iz 2011. godine.

U delegaciji  koju predvodi ministarka  Edita Tahiri će biti i njen glavni politički   savetnik i koordinator ovog  pitanja  Dren Zeka, direktor Kancelarije za strateško planiranje, Qemajl  Marmullakaj, generalni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Driton Gashi, politički savetnik ministra  Skender Hyseni, Shkodran Manaj i direktor Granične policije, Shaban Guda.

U narednim danima u Briselu se očekuje da se održe i  drugi sastanci  u okviru  tehničkog dijalogu. 8. septembra 2016  godine će se  održati sastanci  o pitanju  diploma i katastra, 9. septembra, 2016 godine će biti održan sastanak o  proceni procesa revitalizacije mosta u Mitrovici nakon uklanjanja barikade, a  13. septembra, 2016  godine će biti održan sastanak o pitanju  telefonskog  pozivnog  broja za Republiku Kosovo.

Last modified: 6 Shtator, 2016

Comments are closed.