Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti položio je vence sa cvečem i odao je počast groblju palih boraca u Košarama

9 Prill, 2021

Košare, 9. april 2021.

Na 22. godišnjicu bitke Oslobodilačke vojske Kosova u Košarama, premijer Republike Kosovo Albin Kurti, zajedno sa predsednicom Republike Kosova Vjosa Osmani, predsednikom Skupštine Kosova Glauk Konjufca, i zamenicom premijera i ministarkom inostranih poslova i dijaspore Donika Gërvalla, položili su vence sa svežim cvećem i odali su počast pred grobovima palih boraca i heroja.

Premijer Kurti rekao je nakon odane počasti da je bitka kod Košara bila slavna bitka Oslobodilačke vojske Kosova, koja je probila 86. godina staru granicu koja je nasilno i nepravedno delila Albance. U ovoj bici, prema premijeru Kurti, Oslobodilačka vojska Kosova stvorila je uslove za uspešan rat ka konačnom oslobođenju zemlje.

„Bitka 138. brigade OVK, koja je kasnije nosila ime heroja, njenog komandanta Agim Ramadani, bitka je u koju se učenici i studenti moraju vratiti, studirati i učiti, ali i ceo naš narod, a posebno institucije i političari, tako da nikada ne zaboravimo odakle dolazimo, kako bismo bili sigurni kuda trebamo ići i kuda želimo ići “, rekao je premijer Kurti.

Danas, 9. aprila, obeležava se Dan ustava Kosova. Premijer Kurti je rekao da 9 godina pre 9. aprila Ustava imamo 9. april Košara koji je pun prolivene krvi palih boraca, što je dokaz slavne i ponosne istorije, ali i velike cene koju smo platili za slobodu naše zemlje, za nezavisnost naše zemlje i za napredak svih, koja nikoga neće isključiti.

“Mi nismo potrebni palim borcima, oni su nama potrebni i preko njih vodimo dobre institucionalne i vladine politike jer posvećenost palim borcima postaje institucionalna odgovornost za decu “, rekao je premijer Republike Kosovo Albin Kurti na ceremoniji obeležavanja Bitke na Košarama.

 

Last modified: 9 Prill, 2021

Comments are closed.

×